Dánsko - Nemecko 4:3 pp a sn v E-skupine - Nemci sú vo štvrťfinále

07.05.2011 Celý región

Bratislava 7. mája (TASR) - Nemeckí hokejisti prehrali v sobotňajšom zápase osemfinálovej E-skupiny na MS v Bratislave s Dánskom 3:4 po predĺžení a nájazdovom rozstrele, no napriek tomu si už definitívne zabezpečili účasť vo vyraďovacích bojoch. Naopak, Dáni síce získali dva body, ale do štvrťfinále už nemôžu postúpiť. V poslednom zápase na svetovom šampionáte sa v pondelok o 12.15 stretnú so Slovákmi, Nemci si vo večernom stretnutí zmerajú sily s Čechmi.

E-skupina:

Dánsko - Nemecko 4:3 pp a sn (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 9. Mads Bodker (Christensen, Jakobsen), 22. Mikkel Bodker (Jakobsen, K. Jensen), 58. Hardt (Green, Madsen), rozhodujúci nájazd: Mikkel Bodker - 11. Tripp (Müller, Ullmann), 23. Barta (Kink, Reimer), 42. Lavallee (Hördler, Müller).
Rozhodcovia: BALUŠKA (SR), Burchell (Kan.) - Hollenstein (Rak.), VALACH (SR)
vylúčení: 6:4 na 2 min
presilovky: 1:0
oslabenia: 0:0
9299 divákov.

Dánsko: Andersen - Nielsen, Lassen, K. Jensen, Jesper Jensen B, Mads Bödker, Hersby, Eskesen - Green, Starkov, Hardt - Degn, Dresler, Madsen - Jakobsen, Christensen, Mikkel Bödker - Jesper Jensen, Staal, Storm - Poulsen
Nemecko: Endras - Krüger, Dietrich, Holzer, Braun, Lavallee, Hördler, Reul - Wolf, Hospelt, Rankel - Tripp, Ullmann, Müller - Mauer, Schütz, Gogulla - Reimer, Barta, Kreutzer - Kink

Zápas sa začal ostro a už niekoľko sekúnd po úvodnom buly musela zasahovať upratovacia čata, keď Hardt narazil jedného z Nemcov na mantinel tak, že to nevydržalo plexisklo a hra sa na niekoľko minút prerušila. Ostré súboje okorenili aj ďalší priebeh, v ktorom mali viac z hry nemeckí hokejisti. V 4. minúte sa ocitol v dobrej pozícii Müller, no z blízka napálil len do Andersena. O tri minúty neskôr predviedli Dáni ukážkový brejk, ale Jesper Jensen v čistej šanci netrafil dobre puk. Severania však udreli počas následnej presilovky, keď Bodker otvoril skóre dorážkou do odkrytej bránky. Radosť z gólu im však vydržala len dve minúty a Tripp, ktorý sa sám dostal do útočného pásma, z pravého kruhu prestrelil Andersena - 1:1. Ďalšie minúty úvodného dejstva divákov príliš nepotešili a tí si krátili hluché momenty mexickými vlnami.

Úvod druhej tretiny znova priniesol oživenie a fanúšikov zdvihli zo sedadiel dva góly v priebehu 26 sekúnd. Najprv sa Mikkel Bodker otočil okolo nemeckej bránky a poslal puk k ľavej žŕdke, no hneď na to vyrovnal po skrumáži pred Andersenom Barta. Potom sa ale zápas opäť rozkúskoval a do konca tretiny predvádzali oba tímy bojovný hokej s minimom kombinácii a gólových príležitostí.

Nemci strhli prvýkrát v zápase vedenie na svoju stranu v 42. minúte, keď sa od modrej trafil Lavallee. Dáni po góle znervózneli, začali kopiť chyby a prišli aj zbytočné fauly. Nemci síce dve presilovky nevyužili, no súpera neustále tlačili a tesný náskok mali pod kontrolou. Dánom sa naskytla šanca na vyrovnanie až päť minút pred koncom. Počas minútovej presilovky o dvoch hráčov svojho súpera zatlačili pred bránku, ale Endrasa neprekonali. Dánom to predsa vyšlo necelé tri minúty pred koncom po krásnej spolupráci, keď Hardt poslal puk pomedzi Endrasove betóny. V snahe o víťazstvo v riadnom hracom čase a šancu na štvrťfinále ešte odvolali brankára, ale gól už nedali. Rozuzlenie neprišlo ani v predĺžení a tak o víťazstve Dánov rozhodol až samostatný nájazd Mikkela Bödkera.

Tabuľka E-skupiny:

1. ČR 3 3 0 0 0 11:3 9
2. Nemecko 4 2 0 2 0 13:12 8
3. Rusko 3 2 0 0 1 8:8 6
4. Fínsko 3 1 1 0 1 11:7 5
5. Dánsko 4 0 1 0 3 8:18 2
6. SLOVENSKO 3 0 0 0 3 8:11 0
 

Vyberte región